Image

Supetar

Supetar

Supetar na otoku Braču je administrativno, gospodarsko, kulturno i turističko središte otoka Brača, te ujedno i najveće naselje na otoku s preko 4 tisuće stanovnika. Nalazi se sa sjeverne strane otoka Brača odakle ga s kopnom i gradom Splitom povezuju redovne trajektne linije. Supetar je dobio svoje ime po uvali Sv. Petra u kojoj je ovaj prelijepi dalmatinski gradić osnovan još u 15. stoljeću.
Danas je Supetar simbol otočnog grada čiji stanovnici mogu uživati u svim blagodatima koje pruža život na otoku, ali i u dostupnosti službi i gospodarskim beneficijama koje nudi veliki grad kao što je Split.
Zračna luka Brač je udaljena svega 30 kilometara od Supetra, spajajući ovaj centar Brača s cijelim svijetom. Iako je Supetar davno prešao okvire tipičnog otočnog gradića zadržao je šarm svojstven dalmatinskim mjestima na obali, zahvaljujući povijesnim znamenitostima u centru grada ali i rivi koja je žila kucavica svakog „malog mista“. Neki od najpoznatijih arheoloških spomenika na otoku Braču nalaze se u području Supetra, Mirca, Splitske i naravno Škripa, nezaobilaznog povijesnog bisera otoka Brača u kojem se nalazi i Muzej otoka Brača koji svjedoči bogatu povijest ovog dalmatinskog otoka.
Supetar je bogat kvalitetnim apartmanskim i hotelskim smještajem, izvrsno je mjesto za cijelogodišnji turizam i nudi svojim posjetiteljima brojne mogućnosti za odmor. Najpoznatije supetarske plaže su Banj, Babin Laz i Vlačica. Bez obzira stižete li u Supetar trajektom ili avionom, jednom kada dođete odmor je zagarantiran.
brac-airport-supetar-aerial-view-harbor
brac-airport-supetar-aerial-view
brac-airport-supetar-band-concert
brac-airport-supetar-baywatch
brac-airport-supetar-beach-party
brac-airport-supetar-beautiful-beach
brac-airport-supetar-brac-film-festival
brac-airport-supetar-carneval
brac-airport-supetar-church
brac-airport-supetar-day-mass
brac-airport-supetar-fishing
brac-airport-supetar-live-concert
brac-airport-supetar-old-church
brac-airport-supetar-theater-play
brac-airport-supetar-tourist-beach
brac-airport-supetar-traditional-acapella
brac-airport-supetar-trekking
brac-airport-supetar-underwater-dive
brac-airport-supetar-woman-traditional-acapella
brac-airport-supetar-yachts
Za više informacija posjetite turističku zajednicu Supetar

Image
© 2018 Copyright Brač Airport