Postira

Postira

Postira se nalaze na sjevernoj strani otoka Brača s pogledom na obalni gradić Omiš i njegovu simbiozu planine, rijeke i mora. Postira su jedno od najpoznatijih bračkih mjesta po količini hrvatskih velikana koji su ili rodom iz Postira ili su ovdje rođeni. Svakako najvažnije ime je ono pjesnika Vladimira Nazora kojem je njegovo rodno mjesto bila česta inspiracija. Osim po velikanima malena Postira su poznata i po tvornici ribe koja je prehranila otok Brač i doslovno i figurativno. Postira su nekada bila selo težaka i ribara čemu svjedoče uske kale i stare kamene kuće uz more, a danas su kao i cijeli otok Brač nezaobilazna ljetna destinacija za sve ljubitelje iskonskog dalmatinskog ambijenta.
Poznata pješčana plaža Lovrečina i pitoreskna Postira udaljeni su od Zračne luke Brač oko 30 kilometara, a put će vas voditi kroz mjesta Pučišća, Gornji Humac i Pražnica, maslinike i vinograde otoka Brača. Ostale poznate plaže su: Molo Lozna, Porat, Rot i Vrilo. Brojan apartmanski smještaj će zadovoljiti i najzahtjevnije goste, a u kombinaciji s domaćom hranom, vrhunskim maslinovim uljem i kvalitetnim vinom, Postira će očarati sva vaša osjetila.
Ovo pitoreskno i pitomo dalmatinsko mjesto je izvrstan izbor za sve vrste odmora. Što drugo osim sreće i opuštanja možete očekivati od mjesta opjevanog riječima: „Postira, Postira, moje misto malo, u tebi je veselo i staro i mlado.” Zato dođite u Postira makar samo nakratko, napunite baterije i provjerite zašto je otok Brač jedan od najljepših dalmatinskih otoka.
Za više informacija posjetite turističku zajednicu Postira
Posjeti

Watch Dragon ball super