Kako obići?

Otok Brač i kako ga obići ??!!

Treći po veličini , otok Brač sa svojih 8 općina predstavlja često nezaobilazno mjesto za odmor . Sva mjesta na otoku su dobro prometno povezana trima državnim te mrežom od 10 županijskih cesta uz svu silu nerazvrstanih prometnica kojima se u zadnje vrijeme pridaje sve veća pozornost. Kvaliteta cesta je važan element kvalitete ne samo razvoja turizme nego i života na otoku.

Javni cestovni prijevoz obavlja jedino prijevozničko poduzeće Autotrans Brač koje odnedavno u svojoj ponudi ima free Internet i besplatan prijevoz za bicikle , dok se ostatak ponude svodi na lokalne taxi službe koju su dostupne u svim većim mjestima. Najveći nedostatak i autobusnog i taxi prijevoza su relativno visoke cijene.

Ukoliko Vam treba osobno auto ili skuter a niste ga iznajmili na kopnu , na otoku ima nekoliko rent- a-car tvrtki : www.mb-rental.comwww.visitbrac.com ; www.adria-bol.hr koje Vam mogu ponuditi nešto iz svog voznog parka.

A ukoliko ste zaljubljenik bicikla , otok Brač je pravo odredište za Vas. Točno 25 uređenih biciklističkih staza jednostavno poziva na avanturu. Ukupna dužina biciklističkih staza je 1026 km što otok Brač čini otokom s najviše staza. Detaljan opis staza može se dobiti na portalu www.dalmatia-bike.com , koja sadrži prikaz svih 25 staza uz tehničke podatke o samim stazama te ostalu lokalnu ponudu smještaja i sadržaja; a postoji i aplikacija za mobilne uređaje www.pdf-maps.com/maps/189119/brac-bike (Avenza Maps) .

Ukoliko želite otok Brač obići s morske strane, osim brojnih rent- a- boat i taxi boat , otok se može organizirano ili pojedinačno obići i kajakom www.aldura-sport.hr

Sve korisne informacije mogu se pronaći na slijedećim linkovima : www.bestofbrac.com ; www.visitbrac.com ; aldura-sport.hr

Watch Dragon ball super